S I N I S A C U L A R

Home Page BIOGRAFIA Slideshow LINKS VIDEO

Akademski kipar Zlatko Cular roden je 1935. u Dubrovniku.

...Kipar Zlatko Cular pripada narastaju formiranom pedesetih godina prosloga stoljeca, jos obiljezenom dramaticnim dozivljajima drugoga svjetskog rata, s jedne strane, a potaknutom tada aktualnim kulturalnim otvaranjima i inovativnim procesima, s druge. Nekoliko radnih godina nakon diplomiranja, provedenih na specijalizaciji i u majstorskoj radionici autoritativnoga Antuna Augustincica, ostavilo je traga u njegovim interesima i kreativnim opcijama, premda je, razumljivo, morfoloski otisao znatno dalje od svojega ucitelja i potencijalonoga uzora... Tonko Maroevic (predgovor katalogu retrospektivne izlozbe 2007. HDLU, Zagreb) 

MEGON     NEIONIZIRAJUCE ELEKTROMAGNETSKO ZRACENJE KONTROLA I ZASTITA

...Svakodnevno se povecava broj izvora zracenja te nastaje sveopce zagusenje zivotnog prostora s tzv. elektrosmogom, uz istovremene rastuce potrebe za kontrolom istoga.  Potrebe za kontrolom djelom su regulirane zakonskim putem (obveza vlasnika zracenja) a djelom potrebom gradana za utvrdivanjem intenziteta zracenja u njihovoj zivotnoj i radnoj okolini.

Kako bi zadovoljili rastuce potrebe pravnih i privatnih osoba za kontrolom i zastitom radnog i zivotnog prostora, 2004. god. osnovana je tvrtka MEGON d.o.o. u 100% privatnom vlasnistvu, s ciljem pruzanja usluga mjerenja neionizirajuceg zracenja s tezistem na elektromagnetsko zracenje prema zahtjevima Zakona o zastiti od neionizirajuceg zracenja (Clanak 16., Narodne novine br.:105, 13.10.1999)...